Szent Imre Általános Iskola

Ahogy mi látjuk a világot

Fő célunk a “háromlábúszék”, a gyermekek kognitív és érzelmi fejlesztésén túl a pénzügyi tudatosság kialakítása az élménypedagógiai módszertan kelléktárával, a gyermekek egyéni fejlődési ütemében, amelyekkel a nálunk oktatott, nevelt tanulók a jövőben biztos alapokkal válogathatnak a számukra nyíló lehetőségek tárházából.

 Alapítónk

Életút – és még nincs vége.

Már kis gyermekkorban is arra vágytam, hogy majd egyszer gyerekek között dolgozzam, taníthassam Őket és megmutassam nekik, mennyi mindent rejt a világ. Ezért nem is volt kérdés, hogy tanári pályára lépek. Miután megszereztem a matematika-rajz tanári diplomát, elkezdtem dolgozni volt iskolámban, Kunszentmiklóson. 5-8. osztályosokat tanítottam nagy erőbedobással és lelkesedéssel.
Később elvégeztem az ELTE-n a számítástechnika szakot, ugyanis mérhetetlenül nagy igény mutatkozott az informatika világára. Annyira jól sikerült a képzés a gyerekek körében, hogy a felnőtteket is elkezdtem oktatni és később a helyi szakközépiskolába is áthívtak tanítani.

2003-ban létrehoztam egy alapítványt is, mivel folyamatosan előttem volt továbbra is feladatként, hogy a gyerekekkel van teendőm. 2004-ben meg is kezdte működését alapítványi iskolánk, a Szent Imre Szakképző Iskola Kunszentmiklóson. Igyekeztem gyerekszerető, jó emberekre rábízni osztályainkat.
2014-től Kecskemétre is bevittük szakközépiskolánkat (névmódosítás is volt), majd oda helyeztük székhelyünket is. Ott egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik magániskolánk iránt, főleg, hogy a legjobb tanárokat igyekszem felvenni, mint igazgató.

Mindent megteszünk azért, hogy fejlesszük, akik hozzánk jelentkeznek. Nem a lexikális tudás a fő cél, hisz azt pillanatok alatt előkeresik mobiljukon. Hanem az egyéb képességeket, és az emberséget, az élethez való viszonyt tereljük jó mederbe. Mindezt vidáman, örömmel, mégis kötelességtudattal társítva, családias környezetben.
Elhatároztuk, hogy segítünk azoknak a szülőknek, akiknek kisebb gyerekeik vannak:
Szakközépiskolánkat bővítjük általános iskolával Kecskeméten és Budapesten. Mindkét helyszínen elindulnak első osztályaink szeptembertől. Első, második, harmadik, és ötödik, hetedik osztályok.
Nagy örömmel indulunk neki csapatunkkal ennek a nem egyszerű feladatnak. Bízunk abban, mindenki legnagyobb megelégedésére működik bővített iskolánk.
Nálunk tényleg a gyermek az első.

Józanné Sipos Etelka igazgató

Iskolánkról

Iskolánk, a Szent Imre Általános iskola , 2019. szeptember 2-én kezdte meg működését  Kecskeméten. Alapítványunk a Kreatív tanulási alapítvány  egy családias légkörű magán általános iskola  megteremtése céljából jött létre. Az iskola modern épülete, kellemes és családias környezetet biztosít tanulóinknak. Tanáraink és munkatársaink barátságos, empatikus, segítőkész szemlélettel és maximális odaadással végzik munkájukat.

Oktatási elvünk
Egyedi oktatási módszerünk hatékonysága abban rejlik, hogy kis létszámú osztályokban a tanulóink saját tempójukban, egyéni képességeikhez mérten tudnak fejlődni. A tőlünk kikerült tanulóknak biztos alapot nyújtunk a továbbtanuláshoz. Törekszünk arra, hogy a tanulás ne okozzon gondot, segítséget nyújtunk akár hivatalos, akár személyes problémával fordulnak hozzánk. Természetes tanulással segítünk a gyermekek szabadságának növelésében, lehetőséget adva számukra, hogy örömteli és szenvedélyes módon, belső motivációjuk által vezérelve tanuljanak.

Képességek, emberi tulajdonságok, amikkel nálunk többet kap a gyermeke:

  • kölcsönös tisztelet képessége
  • önbecsülés, önértékelés növekedése
  • merészség, bátorság, igazságérzet, becsületesség képessége önkifejező és kommunikációs képességek fejlesztése
  • pozitív, megoldás centrikus gondolkodás képessége
  • kitartás képessége
  • döntésképesség a felelősség vállalásával és a döntés indoklásának képességével Megismerés és tanulás képessége nagy gondolkozóktól

Lehetőségek
Folyamatosan bővülő, rendszeres szabadidős foglalkozásokat és tanulmányi kirándulásokat biztosítunk tanulóink számára.A  Nyolcadik osztályt követően, nappali tagozatos tanrendben szakmai bizonyítvány, később érettségi bizonyítvány megszerzésére is van lehetőség.

Kérdése van? Írjon nekünk